duminică, 27 decembrie 2015

My year - top 5 lecții învățate

Eu sunt omul listelor. Am câte o listă imaginară pentru când merg la cumpărături, când călătoresc, când am o zi liberă sau...o listă imaginară pentru anul care vine. Ce trebuie să fac, unde să merg, cu cine și când. Lista asta uneori e tare minuțios ticluită. Așa, ca să nu mă prindă anul pe nepregătite.
Pentru 2015, mai mult ca pentru orice alt an, lista mea a fost pregătită din timp. 
Știam unde trebuie să ajung, ce să fac și cum o să fac asta. Cât o să muncesc pentru asta, când o să-mi fie mai greu, apoi mai ușor, cum o să mă bucur de unele succese și cum o să trec mai greu peste unele nerealizări. Eu știam.
Până când, câteva situații și circumstanțe puse cap la cap mi-a „invalidat” lista. Și tot ce se regăsea în ea era fie de nerealizat, fie nu își mai avea rostul. Iar asta, a fost prima lecție învățată în anul ăsta: uneori în planurile tale intervine ceva - viața.
Iar de aici lecțiile aveau să tot continue. Total demoralizată am refuzat să-mi construiesc un plan B, și probabil am făcut pentru prima oară un lucru. M-am lăsat dusă de val. Iar asta a fost lecția cu numărul doi. 
Pusă în fața situației de a nu vrea nimic, de a nu urmări nicio listă imaginară din capul meu pe care să fiu nevoită să tot bifez puncte, mi-am permis să fiu mai eu decât oricând. M-am învățat să acționez doar după cum îmi dictează intuiția și mai ales ținând cont de ce vreau exclusiv în momentul de față. Probabil ăsta a fost anul în care am trăit cel mai mult în prezent. 
M-am înconjurat mai mult ca niciodată de cărți. Și datorită la asta am avut ocazia să citesc ogrămada cărți vii. Cărțile vii sunt oamenii pe care am reușit să-i cunosc anul ăsta și care sunt atât de frumoși și interesanți. Oameni care la rândul lor m-au învățat fiecare câte ceva. Pe care i-am citit mai timid sau mai cu interes, mai repede sau mai încet dar care s-au dovedit a fi fiecare atât de diferiți și totuși deopotrivă de interesanți.
Am călătorit, am râs, am descoperit, am organizat, am cunoscut, am citit, am gătit, am redescoperit, am încercat, am îndrăgit și am iubit. 
Anul ăsta a fost anul în care nu am făcut nimic și am reușit atâtea. A fost anul în care am învățat cea mai importantă lecție. Uneori, a nu obține ce vrei, poate fi cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat.

Instagram a lansat hastagul #2015bestnine , cele mai bune nouă poze ale tale pe instagram, adică cele care au strâns cele mai mutle like-uri. Ale mele nouă cele mai bune poze de anul ăsta sunt aste, nu pentru că au adunat cele mai multe like-uri, ci pentru că are fiecare în spatele ei o istorie, un moment sau un om de care mi-e foarte drag.


Un comentariu: